novyda.reismee.nl

Uluwatu dag 2

Vandaag gaan we wat meer van de omgeving hier bekijken. Eerst doen we ons tegoed aan het fenomenale ontbijt wat ze hier serveren. Vooral de kokos yoghurt met noten doet het goed bij ons,....verrukkelijk!

Na het ontbijt stappen we op onze scooter....uitgezwaaid door meerdere personeelsleden....want ook hier is het weer hetzelfde als overal....ze zijn zoooo aardig!

We gaan eerst richting Garuda Wisnu Cultural Park. Het park is gewijd aan de Hindu God Vishnu en zijn compagnon de Mythische vogel Garuda. Er wordt een beeld gebouwd van Vishnu, zittend op Garuda wat in augustus 2018 klaar zou moeten zijn. Als het klaar is, is het het hoogste beeld in de wereld, namelijk 120 meter. Op dit moment is het hoogste beeld het Vrijheidsbeeld met 93 meter.

We lopen het mooi verzorgde park in en lopen al snel tegen een kolossale torso van Vishnu aan. Indrukwekkend om te zien. En omdat het heilig is, hebben we ook een sarong omgekregen. Bij het volgende stuk, het beeld van Garuda, wordt net een groepsfoto genomen van een groep Chinezen....ja, ook hier zijn ze. Maar omdat we ze dan toch zo vaak zien, kan je beter maar vriendjes maken....dus Ad springt tussen de groep voor de foto! Ze vinden het nog leuk ook.....haha!

Dan gaan we naar het Amfitheater waar een voorstelling is van een Balinese dans. Meerdere dansers en danseressen voeren een paar dansen uit, begeleidt door muziek. Zo gracieus en sierlijk de vrouwen en woest en dreigend de mannen. Na de voorstelling maken we nog wat foto’s van de dansers en heeft Ad toch nog een ontmoeting met een aap. Navraag bij Kelly over het soort is er besloten om hem Pan troglodytes ad te noemen....verder onderzoek naar de soort zal plaatsvinden....hahaha!

We lopen we nog wat rond en gaan vervolgens richting Balangan strand. Het is een kwartiertje scooteren en aangezien Uluwatu bekend staat om z’n hoge kliffen, moeten we aardig wat treden naar beneden om op het strand te komen.

Het is een echt surfstrand met dito barretjes. Er liggen zeker zo’n 30 surfers op hun kleine planken in het water. Golven zijn er volop, dus we zien aardig wat mooie manoeuvres. We eten wat terwijl we het surfen bekijken en gaan dan nog even de kliffen op voor het mooie uitzicht. Het geeft mooie plaatjes, zo boven op de klif....dat vindt een kersvers bruidspaar blijkbaar ook...die zijn er ook bezig met een fotoshoot.

Tijd om te relaxen bij de pool. Zo gezegd zo gedaan.

S’avonds zijn we nog terug geweest naar het Cultural Park om de traditionele Kecak dans (de vuurdans ) te zien. Er is geen muziek bij, maar wel veel gezang. Een Kecak groep bestaat uit mannen, gekleed in zwart-wit geblokte lendendoeken. Kenmerkend is het zingen van de klank ‘tjak’. Daarna hebben we gegeten in een supergezellig Warung met een live muzikant.....wat een topavond!

Reacties

Reacties

Gert & Suz

Geweldig jongens. Wat een indrukken!! Jullie hebben nog minstens een maand nodig om terug te acclimatiseren ?. Heerlijk heerlijk. Geniet van deze kostbare dagen ???

Yvon

Genieten doen we zeker. En dat acclimatiseren gaat sneller dan we denken....????

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!