novyda.reismee.nl

Wisseldag 1

Vandaag gaan we verkassen van Lovina naar Ubud. Met weemoed, want het plekje in Lovina zo aan de zee was zo heerlijk, dat gaan we zeker missen....

Om 11.30 worden we opgehaald door dezelfde chauffeur die ons van de luchthaven naar Lovina heeft gebracht, Wayan....gezellig, een bekend gezicht. We maken ons op voor een autorit van 2,5 uur. Wayan verteld onderweg vanalles over zijn Bali. Zo horen we dat trouwerijen en crematies alleen maar op goede dagen gebeurt. Wat zijn goede dagen vragen wij? Dat bepaalt de Balinese kalender horen we. Vandaag is zo’n goede dag en we zien onderweg ook al een Lijkkist voor een crematie klaar staan. Ook rijden we langs een mega hotelcomplex wat in aanbouw was, maar nu niets meer aan gebeurt. Het was eigendom van de zoon van Soekarno, maar die is opgepakt wegens corruptie en zit nog steeds in gevangenschap. Het hotelcomplex wordt verder overgelaten aan de natuur....

Wayan stopt onderweg ook nog bij een plek waar we wat meer te horen, zien en te proeven krijgen van koffie. Het gaat hier vnl om de koffie gemaakt van de uitwerpselen van de civetkat (ook wel luwak genoemd)...de zogenaamde kattenkeutelkoffie. Nou, het was lekker?....de echte Balinese koffie vonden we een beetje flauw.

Wat was het enorm druk onderweg met auto,s en scooters. Highways heb je hier niet, dus het zijn 2baans wegen voor heen en terug....bij het minste geringste stroopt het verkeer op. En iedereen heeft een hekel om achter iemand te moeten rijden, dus inhalen is hier een way of living....die doorgetrokken streep die er is ziet niemand?

Rond 14.30 zijn we in ons volgende onderkomen aangekomen en dat ziet er ook prima uit. Het ligt in een rustig straatje maar ga je de hoek om zit je gelijk in de hectiek en Een heel drukke weg. We lopen een stukje rond en doen ook maar gelijk een full body massage van uur om even te relaxen. Lekker vet van de massage olie gaan we terug naar ons complex.

Er zijn genoeg eetgelegen in de buurt, dus vanavond wordt het thais. De komende dagen hebben we weer een scooter tot onze beschikking dus we hopen weer een hoop te gaan zien.

Hier bij het complex doen ze ook echt alles voor je, dus morgenochtend wordt het ontbijt op de kamer gebracht.....hoezo vakantie?

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!